خلاصه خبر : الگوهای سازمان جهانی هواشناسی برای بخشهایی از خاورمیانه از جمله ایران، استرس آب را پیشبین کرده است.
پیشبینی استرس آب برای بخشهایی از خاورمیانه
به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، دکتر سحر تاجبخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور یکشنبه 18 خرداد 1399 در نشست خبری با اصحاب رسانه در انعکاس برخی از موارد مهمی که در نخستین جلسه شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی در سال 2020 مطرح شد، گفت: بر اساس دادههای WMO، سال ۲۰۱۹ جزو گرمترین سالهای تاریخ کره زمین بود. پنج سال منتهی به سال ۲۰۱۹ یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ گرمترین پنج سال تاریخ کره زمین به ثبت رسیده است. روند ذوب شدن یخها و کاهش بارش برف در دنیا کاملا محسوس و مشهود است. بنابراین استرس آبی بسیاری از کشورها را تهدید میکند.
وی افزود: الگوهای سازمان جهانی هواشناسی نشان میدهد بخشهایی از خاورمیانه از جمله ایران، پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه و بخشی از هندوستان، استرس آبی را تجربه خواهند کرد. اگر مسئله رشد جمعیت این کشورها را نیز در نظر بگیریم، بر اساس پیشبینیهای سازمان جهانی هواشناسی، کشورهای همسایه ما نظیر عراق، سوریه و پاکستان از لحاظ کاهش آب قابل دسترس در وضعیت بسیار مخاطرهآمیزی قرار دارند.
به گفته دکتر تاجبخش، شرایط کشورمان چندان مساعد نیست، اما در حد کشورهای ذکر شده نخواهد بود و ضرورت همکاری هموطنان در مدیریت منابع آبی کمک میکند، بتوانیم این مسئله را به بهترین شکل مدیریت کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در خصوص شیوع کوید 19 و تاثیر آن بر شبکه دیدبانی جهانی زمین، گفت: بخش زیادی از دادههای حاصل از دیدبانی تجهیزات هواشناسی که بر روی هواپیماها نصب هستند بهعنوان ورودی مدلهای هواشناسی، مورد استفاده قرار میگیرند و بوسیله آنها یک شبکه مناسب از اطلاعات اتمسفر زمین در لایههای بالای جو در دسترس ما قرار میگیرد، اما با شیوع کوید 19 و کاهش پروازها؛ مدلهای هواشناسی با کمبود داده مواجه شدهاند که این روند به افزایش خطای خروجی مدلها میانجامد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه، ارتقای کمی و کیفی پیشبینیها را در گرو ارتقای شبکه تجهیزاتی و دیدبانی دانست و با توجه به وجود 9 رادار هواشناسی که عمدتاً در نیمه غربی کشور فعال هستند، تعداد رادارها و همچنین ایستگاههای خودکار را نسبت به وسعت کشور اندک برشمرد.
دکتر تاجبخش ضمن تشکر از کمکهای قابل توجه سازمان مدیریت و برنامهریزی به هواشناسی، خاطرنشان کرد: به موازات افزایش قابلملاحظه بودجه عمرانی، متاسفانه هزینهها نیز افزایش یافته است.
وی با توجه به دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر استفاده از ظرفیت تولید داخلی، تصریح نمود: در این راستا حرکت کردهایم اما با محدودیتهایی از جمله طولانی بودن زمان تولید دستگاهها و کسب استانداردهای بینالمللی مواجه هستیم.
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به تأکید قانون مدیریت بحران مبنی بر ایجاد شبکه پایش هشدار سیلاب گفت: در این راستا اولین نشست مشترک بین هواشناسی و وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی برگزار شد و پیشنهاد تشکیل یک پایگاه داده مشترک با وزارت نیرو و دسترسی آنلاین به دادههای این شبکه مطرح شد که تحقق آن کمک بسیار بزرگی به پایش و مدیریت سیلاب میکند.
شایان ذکر است، هواشناسی ایران سال گذشته پس از 15 سال به عضویت شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی WMO درآمد. از ۱۹۴ عضو این سازمان جهانی تنها ۳۷ کشور عضو شورای اجرایی هستند و حق رای دارند. در نتیجه این دستاورد مهم، هواشناسی ایران موفق به حضور در اولین جلسه شورای اجرایی در سال ۲۰۲۰ شد.
هیچ موردی یافت نشد
نظرات کاربران 0
هیچ موردی یافت نشد
جستجو
دسته بندی ها
-
اخبار 432
-
اطلاعیه ها 34
آخرین اخبار
آرشیو
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به اداره کل هواشناسی استان تهران می باشد.